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De re rustica / L. Junius Moderatus Columella. Übers. durch Heinrich Oesterreicher. Hrsg. von Karl Löffler. Tübingen : Litterar. Verein in Stuttgart, 1914
Inhalt
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Buch I - VI
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Vorderdeckel
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Titel
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Einleitung.
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1
Abschnitt
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5
Das erst buch Lucy Juny moderati Columelle des púrischen geschaeffts.
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17
Gebot die nachvolgend den die sich búweslich halten woellen. Das erst capittel.
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23
Wie das geschickt ligend gut allerbast bewertt werd. Das ander capittel.
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25
Welchi fúrnaemlich in besechung des acker, ee er gekosst wiert, zu mercken sind. Das drit capittel.
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29
Von der hailsamkait der gegninan. Das viert capittel.
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33
Von dem wasser. Das fúnfft capittel.
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36
Von der setzung des dorffs. Das sechst cappittel.
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43
Von den ordentlichen wercken des hussatters. Das siebent capitel.
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46
Von dem vich und maistern des vichs. Das achtend cappittel.
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52
Welcher gestalt der lib die knecht ainem ietlichen werck zu zegeben sind.
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55
Capittel des andern buchs.
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56
Luci Jung Moderati Colunnelle des púrischen geschffs das ander buuch.
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56
Das ertrich nit alten noch gemuett werden ob es gedumpt wiert. Das erst capittel.
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58
Wie vil syend gemain gestalten des irdischen. Das ander capittel.
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67
Welchi sorg den ochsen von dem werck geton zu haben sy. Das dritt capittel.
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68
Zu welcher zitt des jars und wie die velder zu erind sind. Das fierd capitel.
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72
Was das ring mager ertrich gedumpt werden soelle. Das funffte capittel.
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73
Von den geschlechten oder gemain gestalten der samen. Das sechst capittel.
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74
Von den gestalten der frúchten der gemueß die man mit den henden uss gewint. Das sibent capittel.
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75
Weles sy das zitt zesegen. Das viii. capittel.
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77
Wie vil die juchartt múttly der farmen beger und die artznien der samen. Das núnd capittel.
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83
Welches ertrich ainer ietlichen gemueßfrucht die man mit den henden uss gewint, gezim. Das zehend capittel.
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91
Von den gemain gestalten der futter und von der medica, von der wicka, wolfstrellen, habern, veno, greco, wissen senff und kychern. Das ailfft capitel.
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99
Wie vil werck zu der maß ains ietlichen ackers bezaichnet werden. Das xiij. capittel.
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102
Welchi gemuessfrúchte schadint des veldern und welchi inen nútz syen. Das vierzehend capitte.
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103
Von den gemain gestalten des mists. Das fúnffzehendt capittel.
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106
Zu welchr zitten die acker zu misstend oder tummend sind. Das sechszehend capittel.
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108
In wolhen weg usß dem veld wisen werden. Das sybenzehost capittel.
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110
In welchen weg die gemachetten wysen gebuwen werden. Das achzechost capittel.
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112
In welhen weg das abgemett hoew gehandelt und behalten werden sol. Das núnzechend capittel.
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114
Von dem tennen zu setzen oder zu machen. Das zwaintzigost capittel. / Von der end zu mercken und von der dresch. Das ainundzwaintzigist capittel.
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117
Woelhe dem ackermann zimmind zu thund an dem fyrtag und woelche nit. Das zway und zwaintzigist capittell.
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120
Lucy Juny Moderaty Colomelle der puren sach das drytt buch.
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121
Von dem wingarten zemachen. Das erst capittel.
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124
Woelhe schoessling oder zu woelher zit du usß lesen solt. Das ander capittel.
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125
Inn wolhen weg du die inlegreben usser woellest, und von der geschicktlichait des ertichs. Das dritt capittel.
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128
Von den gemain gestalten oder geschlechten der wingarten. Das fierd capittel.
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130
Wie die winreben soellen gebuwen werden. Das fúnfft capittel.
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132
Von den alten winreben abschnidung und uff ziechung. Das sechs capittel.
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134
Von der uff ziechung. Das sibent capittel.
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136
Von den fruchtbaren imptungen, die die winreben fruchtbar machen. Das achend capittel.
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138
Das der wintrub vil gemain gestalten der winkern hab. Das nun capittel.
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139
Wie du dem wimlatt schnidest. Das zechend capittel.
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141
Von abbrechung der winreb pletter. Das ailfft capittel. / Von der grabung. Das zoeölfft capittel.
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142
Das der rost den wingarten nit bekrencky. Das drúzechend capittel. / Das die amaisß die winreb nit uff stig. Das fierzechend capittel.
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143
Das nit die feld oder wasser miesß oder die schnellen fierfiessen thier die winreben letzen. Das fúnffzechend capittel. / Von den niedern bomen. Das sechszehend capittel.
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145
Von den oellgartten. Das sibentzehend capittel.
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147
Wie man den bomgartten machen sol. Das achzehend capittel. / Von den gruben zemachen. Das núntzehend capittel.
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148
Wie du die setzling oder setzbom uß lessen sollt. Das zwaintzigist capittel.
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149
Wann der feigen bom zue setzen sy. Das ain und zwaintzigist capitel.
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150
Von der nusß oder nussbom zu setzen oder zu segen. Das zway und zwaintzigist capittel.
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151
Von dem oepfel Punico zu setzen. Das xxiij. capittel.
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152
Von dem birbom. Das xxiiij. capitel.
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153
Von den oepfelbomen zu setzen. Das fúnff und zwaintzigist capittel.
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154
Von der imptung oder peltzung der bom. Das sechs unnd zwaintzigist capittel.
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157
Das aller geschlechten zwy allen bomen moegen in gepflantzt werden. Das xxvij. capittel.
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158
Von dem faisten bom citiso. Das xxviij. capittel.
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159
Von der wyden, haiden und ror. Das xxix. capittel.
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160
Von dem viol und den rosen. Das xxx. capittel.
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161
Lucy Juny Columelle von der puren sach das vierd buch.
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163
Woelhes geschlecht der winrebenn gezim ainem ietlichen ertrich und von dem statt desß lusstzs. Das erst capittel.
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166
Woelhe winreben in die forstetteschenn gegninen zu dem essen zu setzen syen. Das ander capittel.
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175
Das nichts mer den puren nútz sy dann die winreb buwen. Das dritt capittel.
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180
Welchi ding der halten sol der die wingarten machen will. Das iiij. capittel.
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182
In woelhem ertrich und wie der gartt dar in man die reben zúcht, zu machen sy. Das fúnfft capittel.
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183
Woelher oder usß woelhen taillen die winreb der jaerling zu nemen sy. Das sechst capittel.
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185
Wie du die fruchtbarkaitt der win reben erfarest. Das sybet capittel.
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186
Woelhe aigenschafft in dem ertrich zu erfahren sy das du den wingarten fúr geordnett hast. Das achttend capittel.
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188
Wie du die wingarten fruchtbar machist. Das nund capittel.
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192
Usß woelchem tail der win reb die samen oder setz schosß zu erwoelen sind. Das zehend capittel.
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200
Woelhe aigenschafft an der statt syen zu beweren das du den wingartten zu ge ordnett hettest. Das ailfft capittel.
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204
Was Julius Grecinus von dem wingertischen ertrich gegeben hab. Das zwoelfft capittel.
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207
Wie das ertrich gebuwen werd. Das xiii. capittel.
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211
In wie vil weg die reb gelegt werd. in welchem land, gegninen oder provincen. Das xiiii. capittel.
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212
Das die inlegung in dem gegrabnen ertrich besser sy dann in dem núw bruch. Das fúnffzehend capittel.
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214
Welch maß das ertrich zu buwen und zu graben den wingarten úberfluússig genug sy. Das sechzehend capittel.
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215
In waß weg und zu welcher zitt die winreb zesegen oder fetzen ist. Das xvij. capittel.
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217
Welchi ding der halten sol der die reb legt. Das achttendzechend capittel.
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219
Wie lang der jaerling sin sol. Das núntzehend capittel.
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221
Wie vil geschlecht der reben in zulegen syenn. Das zwaintzigist capittel.
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223
Ob die garten der reben zu besetzen syen mit usß getailten geschlechten. Das ain und zwaintzigist capittel.
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227
Tittel des fúnfften buchs.
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230
Das fúnfft buch Columelle.
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230
Wider die mainung der zwaiger mann, Attici und Celfi, das die gruben zwayer schuch tieff nit genug syen den reben so man setzt oder in lett. Das erst capittel.
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232
Das man nit muß mit ainem rebstock zwen pfael beklaiden ... Das ander capittel. / Das der núw gesetzt wingartt schnelklich zergang ... Das dritt capittel.
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235
Das die vendrig winreb mueß in die grub gebogen werden, von dem undern ertrich der zain wider uff gestreckt werden. Das vierd capittel.
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236
Das von der inlegung all monott zu graben sy und ze verhuetten das das krutt nit wachs. Das v. capittel.
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237
Das die erbrechung den schoesslingen zu tund sy. Das sechst capittel.
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238
Das ist ain recht zittige erbrechung ... Das vij. capittel. / Das man die rebletter nit muess in dem summer abknopfen oder embloessen. Das achttend capittel.
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239
Das die winreb amm herbst uff zeloesen sy. Das nund capittel.
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240
Wie der entbloest wingart geschnitten werd. Das zechend capittel.
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241
Weles das best zitt sy zu schniden. Das xj. capittel.
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242
Wie der jaerling oder schoessling zu beschniden sy. Das xij capittel.
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243
Wie der wingart zu pfalen und stecken sy. Das xiij. capittel.
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244
Wie die winreb an zebinden sy. Das xiiij. capittel / Das joch den jungen schossen... Das xv. capittel.
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246
In welchen weg der núw wingartt zu emsigen, maenigfeltigen ist und die usslaittungen zu machen sind. Das xvj. capittel.
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247
Zu welcher zit die wurtzreben zu versetzen sind. Das xvij. capittel.
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249
Wie das joch uss den roren zemachen ist. Das achtzehent capittel.
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251
Wie die winreben in die gaertly zu tailend syen. Das núntzehend capittel.
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252
Von der setzung des jochs und wie hoch es von dem ertrich zu erheben sy. Das xx. capittel.
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255
Wie der nuw wingart zu schniden und zu raitten sy. Das xxj. capittel.
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256
In woelhenn weg die alten verlegnen wingarten wider pracht werden. Das zway und zwaintzigist capittel.
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259
In wolhen weg die selben geschnitten oder geraitt werden. Das xxiij. capittel.
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260
Woelhe der gut rebmann in dem ietzs gesetzten wingarten vermiden oder nach vogen soll. Das xxiiij. capittel.
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269
Von der gestalt des reb messers. Das fúnff und zwaintzigist capittel.
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270
Von der sorg die wingarten zu hilffen unnd zu jochen. Das xxvj. capittel.
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272
Woelhe der gutt rebman in dem ietzs gestellten wingartten vermiden oder nachvolgen soll. Das xxvij. capittel.
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274
Wie der wingartt erbrochen und mit wie vil grabungen gebuwen werden soll. Das xxviij. capittel.
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275
Von den winreben zu pflantzen und zu behietten. Das xxviii. capittel.
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281
Von der ursach es trietters, der wyden bom und von den zwy und schossen. Das dryssigist capittel.
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283
Von den hayden oder wilden reben. Das xxxi. capitel.
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284
Von den rorstetten. Das xxxij. capittel.
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285
Von kesten bomen und den stettten da sy wachsen. Das xxxiij. capittel.
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288
Lucy Juny Moderati Colomelle. Das sechst buch des buren geschefftt.
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288
In woelchen weg du messenn soellest die gegebnenn gestalten der aecker. Das erst capittel.
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296
Wie vil die juchartt geschickt in dry schuch des sames nem und darnach byß in die zechend. Das ander capittel.
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299
Von der buwung der provintzischen wingartten. Das dritt capittel.
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307
Von dem fulbomgarttenn zu machen. Das viertt capitel.
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320
Von dem bom gestúd Gallico. Das v. capittel.
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321
Von den gestalten der oelgartten. Das vi. capittel.
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323
Von den setzgartten der oelbomen ze machen. Das sybent capittel.
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329
Von den oepfelbomen. Das achtend capittel.
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335
Von dry gestalten der ymptungen. Das núnd capittel.
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339
Von den kyttinen bom. Das zechend capittel.
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Buch VII - XII
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Vorderdeckel
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Titel
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1
Lucj Juny Moderatj Collemelle der puren geschafft das vij. buch.
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3
Die vor red.
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6
Von dem ochsen zu úberkomen zu koffen und von ir gestalt. Das erst capittel.
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7
Von den ochsen zam zu machn. Das ii. capittel.
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13
Von der sorg und der spysen der ochsen. Das dritt capittel.
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16
Von den lastern und ertzny der ochsen. Das viert capittel.
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17
Wie pestelentzs den schwaigen in felt. was artzny dar zu zu thund sy. Das fúnfft capittel.
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19
Waß mittels dem ochsen der mit rowkaitt und undoewung siechott, zu zethund sy. Das vi. capittel.
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21
Mit waß ertzny der schmertz deß buchs und ingewaid deß vichs gestellt werd. Das vii. capittel.
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22
Von dem schaedlichen gewechs der zungen. Das viii. capittel.
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23
Von dem hustenn der ochsen. Das núnd capittel.
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24
Ertznyen der geschwulst. Das zehend capittel.
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25
Was ertzny dem hinckenden ochsen zu thund sy. Das xi. capittel.
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27
Ertzny zu der rud und dem bisß der kranckhaitt die da haist coriago, das ist an bachung der hutt. Das xi. capittel.
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28
Fúr die aissen der lungen und geschulst des gummes. Das xiii. capittel.
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29
Zu der geschwulst der hals auder. Das xiiii. capittel.
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31
Von den zesammen zognen achslen und zerrochnen hornen. Das xv. capittel.
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32
Zu dem bisß desß schlangen der schaedlich tier. Das xvi. capittel.
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35
Zu dem eglen bisß. Das xvii. capittel. / Von dem nottstall zemachen darinn das beschlossen vich gehailt werd. Das xviii. capittel.
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36
Von der gestaltt des stiers. Das xix. capittel.
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37
Die geestalt der ku. Das xx. capittel.
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38
Von wie vil jaren der hagen oder ußerwelt frucht stier zu machen sy. Das ain und zwintzigist capittel.
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39
Von den umb zúninan und staellen zemachen. Das xxii. capittel.
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40
Welches alter geschickt sy zu der zu laussung. Das xxii. capittel.
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42
Zu den lústigen kelbern. Das xxiiii. capittel. / Von den kelbern zu verschniden. Das xxv. capittel.
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43
Von den rossen. Das xxvi. capittel.
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47
Von dem alter des schelen und was vilhis geboren werd. Das xxvii. capittel.
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48
Von der artt und gestalt des rosß. Das xxxviii. capittel.
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50
Von der sorg und artzny der rosß. Das xixxix. capittel.
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53
Zu dem husten. Das xxx. capittel. / Zu hutt rúmpfung und der rud. Das xxxi. capittel.
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54
Zu den flúgen und schmertzen der ogen. Das xxxii. capittel.
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55
Ertznyen fúr die masslaidi der spiß und den schelmigen tod. Das xxxiii. capittel.
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56
Zu der wuetty der merchen. Das xxxiiii. / Von den mulen. Das xxxv. capittel.
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58
Zu maessigen die unsinnkaitt des schelen der in die inbrúnstikait wuetten ist. Das xxxvi. capittel.
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61
Von ir ertzny. Das letzst capittel.
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63
Lucy Juny Moderati Columelle des buren geschaeffts das achtund buch.
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63
Von dem esel. Das erst capitel.
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65
Von den schaffen zu koffen und zu beschiermen. Das ii. capittel.
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67
Von den boecken uss zewellenn. Das dritt capittel.
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76
Von den bedeckten schaffen. Das iiii. capittel.
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79
Die artznyen des schaeffigen vichs. Das v. capittel.
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85
Von dem gaisischen vich. Das vi. capittel.
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88
Von der artzny der gaissen. Das vii. capittel.
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89
Ursach kaeß zu machen. Das viii. capittel.
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91
Von den schwinen und ierer artzny. Daz viiii. capittel.
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96
Von der ertzny der schwin. Das x. capittel.
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98
Von der verschnidung der schwin. Das ailfft capittel.
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99
Von den hunden. Das xii. capittel.
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104
Von den bresten und ertznyen der hund. Das xiii. capitel.
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106
Lucy Juny Moderati Collumelle von der purischen sach das núnd buch.
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107
Von den dorffeschen furungen. Das erst capittel.
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108
Von den geschlechten der hennen und von der gertischen hannen zu machen unnd zu furend. Das ij. capitel.
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113
Von den henn húser zu machen. Das dritt capittel.
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116
Von den spisen der hennen. Das iiii. capittel.
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118
Von den aygern zu behalten und under zelegen. Das fúnff capittel.
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125
Von den ayer. Das vi. capittel. / Von den hennen faist zemachen. Das vii. capittel.
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127
Von den holtz und schlag tuben zemesten und von den tubhúsern zesetzen. Das viii. capittel.
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131
Von den turteltuben zefuren. Das viiii. capittel.
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132
Von den kronatt vogel uff ze ziechen. Das x. capittel.
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134
Von den pfawen uffzeziechen. Das xi. capittel.
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139
Von uffziechung der hennen, der Numidischen und weldischen. Das zwoelfft capittel. / Von den vogeln die die Kriechen haissend N. und ... Das xiii. capittel.
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140
Von den gensen uff zu ziechend und den genß stall ze machen. Das xiiii. capittel.
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144
Von den aenten, wasservogel und der gelichen. Das xv. capittel.
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147
Von den vischatzen und vischen zefurind. Das xvi. capittel.
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151
Von der setzung der vischatz. Das xvii. capittel.
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157
Lucy Juny Moderati Columelle der púrischen sach das zehend buch.
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158
Die vorred.
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159
Von den thiergarten zemachen und den wilden tieren in zu schliessen. Das erst capittel.
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162
Von den binen. Das ander capittel.
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164
Wie vil geschlecht der ymen syen und woelhes uss denen das best sy. Das iii. capittel.
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165
Was furungen und wie die gestalten der furungen der binen sin sollend. Das iiii. capittel.
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167
Von usswellung der sitz der binen. Das v. capittel.
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170
Von den fessern der binkoerb zu beweren. Das vj. capittel.
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171
Wie die binkoerb zu setzen syen. Das sibent capittel.
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174
Wie man die binen úberkomen sol, und wie die wald binen gefangen werdent. Das achtent capittel.
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178
In welchen weg die gezognen oder gelauffnen ymen behalten werdint und in die binkoerb geton. Das viiii. capittel.
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181
Weles sy die gestalt des kúngs der binen. Dsa zehend capittel.
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182
Wie die wenigkait der binen verbessert werd. Das ailfft capittel.
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184
Von den ymen zu behalten und ir flucht zuverbietten. Das xii. capittel.
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185
Ertzny der binen die kranck sind. Das xiii. capittel.
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189
Was die binen zu ietlicher zitt tuegind und waß ir versecher tun soell. Das vierzehend capittel.
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196
Von dem hung zemachen und wann die bincker uss zu bloessen syen. Das xv. capittel.
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200
Von dem wachs ze machen. Das sechzehend capittel.
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201
Das gesang Lucy Juny Moderati Columelle von der buwung der garten. Das ailfft buch.
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202
Das zwoelfft buch Collumelle.
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202
Was in dem dorff gescheen sol von dem der dem ampt des schaeffners fúr gestelt ist. Das erst capittel.
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213
Was in ainem ietlichen monet zethund sy, und das die werck den zitten syen zu zeordnen. Das ander capittel.
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241
Die broß oder schlecht red von der buwung der garten und von den garten krútter. Am dritten capittel.
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262
Lucy Juny Moderati Columelle der púrischen sach das xiii. und lest buch.
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266
Die vorred.
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269
Die sorg des hústigen gutz und gebott die die schaffnery verbringen soll. Das erst capittel.
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271
Wie die ker oder behaltnussen soellend gehalten werden. Das ander capittel.
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273
Die ußtailung des weckzúgs und huß geschirs. Das dritt capittel.
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277
Woelch und in was weg die vass den keren soellind zugericht werden unnd von dem gefaeltzen oder gumposten zemachind. Das vierd capittel.
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279
Wie uss un geschmacktem win essich werd. Das fúnfft capittel. / Wie das saltzwasser hert werd. Das sechst capittel.
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280
Welchi krútter die vier zytt des jars und wie di soellend in gelegt und bahalten werden. Das vii. capittel.
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282
Wie milch essich werd. Das viii. capittel.
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283
Die behaltung oder inlegung des lacktucken. Das núnd capittel.
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284
Die zesamen legung des zwibilen, der bieren, der sin walen oepfel und der andern opfel. Das zehend capittel.
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286
Die zesamenlegung des suessen wassers des sy sich gebruch in den in legungen. Das xi. capittel.
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287
Von dem hung wasser oder mett zemachen. Das xii. capittel.
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288
Von dem kaesß in das huß zebruchind... Das xiii. capittel. / Von den oepflen und bieren... Das xiiii. capittel.
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289
Von den dúrren figen. Das xv. capittel.
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290
Von den gedoertten winber zemachen, von dem holtz oepfel oder der frucht sorbum genant zu behalten. Das xvi. capittel.
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292
Von sigen essich zemachen. Das súbenzechend capittel.
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293
Welchi dem wilmott vor zu zerichten sind. Das xviii. capittel.
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295
Von vil gestalten der gemechten damit der win gesterckt wirt. Das xix. capittel.
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297
Von dem suessen essich zu machen oder sieden. Das xx. capittel.
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298
Von dem gesotten win den etlich haissend Neapolitanum. Das xxi. capittel.
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300
Von dem brenten win der in denn win geton wirt zu dem alter. Das xxii. capittel.
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302
Des zerlaufnenn bechs unnd ander ertzny damit du den most machost. Das xxiii. capittel.
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303
Von dem bech des sich Allobroger bruchand zu dem gemaecht des verbichten wins. Das xxiiii. capittel.
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304
Von dem bech Nemeturica zu den machungen. Das xxv. capittel.
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305
Von dem gesaltznen wasser oder dem herten faltz wasser genant muria die win zemachen. Das sechs und zwaintzigist capittel.
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306
Mittel des essischen wins. Das súben und zwaintzigist capittel.
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307
Von dem suessen win zemachen. Das xxviii. capittel.
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309
Wie der win allweg suess als ob er núw sy, belib. Das xxviiii, capittel. / Die aller ertzny des wins und mittel des schwachen wins. Das xx. capittel.
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310
Ob etwas thier in den most gefallen... Das xxxi. capittel. / Win von dem andron. Das xxxii. capittel.) Seyllitten win. Das xxxiii capittel.
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311
Von dem essich des krutz seille. Das xxxiiii. capittel. / Wie machist den wermutt... Das xxxv. capittel.
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312
Von dem gedruckten most. Das xxxvi. capittel. / Den win den Kriechischen gelich zemachind. Das xxxvii. capittel.
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313
Von dem win usß mirten, das ist broß, gemacht. Das xxxviiii. capittel.
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315
Wie der win gelitten oder gefangen werd. Das nún unnd tryssigoste capittel.
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316
Wie der best lirr oder most werd. Das xl. capittel.
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317
Wie log most gemacht werd. Das xxxxi. capittel.
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318
Von dem kaeß zemachen. Das zwayundviertzigost capittel. / Wie die hussen truben zu samen gelegt... Das xxxxiii. capittel.
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322
Wie gronott oepfle behaltenn werdint. Das vier und viertzigist capittel.
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325
Wie die oepfeln orbiculata, Sestiana, melimel und ander geschlecht der oepfel behalten werdent. Das xxxxv. capittel.
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328
Von der behaltnust der weissen oel frucht. Das xxxxvi. capittel.
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331
Von der behaltung und inlegung der schwartzen oelfrucht. Das xxxxvii. capittel.
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332
Wie das gesaeltz gemacht werd. Das acht und viertzigist capittel.
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333
Wie das oel gemacht werd. Das nuen und viertzigisten capittel.
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340
Wie du das oel zu den salben machen solst. Das fúnfftzigist capittel.
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341
Von der saltzung des schwinen flaisch. Das ii. capittel.
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342
Wie du die rueben und steck rueben inlegist. Das lii. capittel.
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343
Wie den den senff machist. Das liii. capittel.
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344
Wie man das schwartz krutt und die wurtzen syseris inleg. Das liiii. capittel.
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345
Wie das gesaeltz opigarum genannt ze machen sy. Das lv. capittel.
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349
Register.
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Übersicht über die einnahmen und ausgaben des litterarischen vereins...
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Publicationen des litterarischen vereins in Stuttgart.
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